Fællesgymnastik

Ved siden af dit linjefag har vi også en masse gymnastik sammen. Et ophold på Lyngs Idrætsefterskole er et fællesskab på tværs af alle tidligere rammer. Ligegyldig om du er decideret håndbold-, fodboldspiller eller springgymnast skaber vi sammen noget stort – en fælles gymnastikopvisning. Alle deltager i skolens gymnastikopvisning, som vi i foråret viser til opvisninger rundt i Danmark. At være sammen på gulvet som en del af et efterskolehold er meget specielt og utrolig fascinerende. Den oplevelse af at stå sammen i flok arbejder vi med gennem fællesgymnastikken. Det er timerne, hvor alle skolens elever er fælles om at røre sig i takt til musikken og nyder hinandens selskab. Vi snuser til forskellige pardanse som folkedans og gymnastikdans, men bevæger os også meget inden for samarbejde mellem drenge og piger i akrobatik og pararbejde. Selvfølgelig bruger vi også kræfter på at forbedre vores rytmiske færdigheder i samlet flok. I fællestimerne skal der være plads til latter og godt humør, hvilket vi værdsætter meget højt.

Pigegymnastik – rytme i kroppen

Pigerne samles til pigegymnastik to gange hver uge. Pigegymnastik handler om, at alle får kendskab til at have rytme i kroppen. Eleverne kommer med mange forskellige forudsætninger. Nogle har aldrig prøvet det før, og aner ikke hvad et fejesving er. Nogle har gået til mor-far-barn gymnastik og derefter fået en bold i hånden, mens andre har dyrket både rytme og springgymnastik i mange år. Derfor starter vi helt fra bunden og gennemarbejder grundgymnastikken, så alle får samme udgangspunkt. Vi starter med de meget basale ting, som hvordan man går i takt og strækker armene, for derved senere at udvide og udfordre såvel garvede som nybegyndere. Både med mere avancerede rytmeformer og med håndredskaber. Pigegymnastik er også fællesskab, lege og ikke mindst et godt grin, hvor alle føler, de er en del af en forrygende gymnastikverden, så vi i foråret kan give et brag af en opvisning.

Drengegymnastik – styrke, motorik og udvikling

I drengegymnastik får man både en god grundtræning, og et indblik i springgymnastikken. Til at begynde med bliver der fokuseret på en god opvarmning med masser af styrke, og en træning, hvor så mange spring som muligt prøves. Senere vil der også blive et større fokus på rytmen og den udvidede grundgymnastik. Dette resulterer i skolens gymnastikopvisning, hvor hele elevholdet er med til indøvelse og udvikling af denne.
Det er vigtigt at pointere, at langt fra alle har lavet gymnastik før de kommer på Lyngs Idrætsefterskole. Alligevel kan man nå langt, og opleve udvikling over hele året, så det ved årets afslutning er svært at se, hvem der er gymnast og hvem der er boldspiller.