Fodbold ikon
Fodbold

På Lyngs’ fodboldlinje får du:

  • Ambitiøs træning på højt niveau fire gange om ugen med dig og din udvikling i fokus
  • Individuel træning og mulighed for skræddersyede programmer med afsæt i dine kompetencer
  • Kompetente trænere, der kender og ser dig som mere end blot en dygtig fodboldspiller
  • Såvel teknisk som taktisk træning, der bliver varieret fra træning til træning
  • Det bedste fra efterskolelivet med fællesskab og nye venskaber for livet

Fodbold på Lyngs Idrætsefterskole

Ambitiøs træning der udvikler dig

Vi stiller krav til dig til hver eneste træning, og træningen tilrettelægges sådan, at du udvikler dig individuelt, og at I sammen udvikler jer som hold. Vi vægter altså både individuel, pladsspecifik træning samt de facetter i spillet, vi ønsker at styrke som hold. Tilsammen giver det en helstøbt træningsoplevelse, der vil rykke dig som fodboldspiller.

"Årene på Lyngs var meget vigtige for mig. Jeg øgede træningsmængden, og det blev lige det mere seriøst. Jeg udviklede mig rigtig meget, fordi vi trænede hele tiden. Det var med til at give mig det sidste skub i forhold til, at det var fodbolden, jeg ville satse på."

- Tobias Mølgaard, Superliga-spiller i Vejle BK

Du er mere end en dygtig fodboldspiller

Vores overbevisning er, at dine muligheder for at udvikle dig som fodboldspiller er bedre, når du har trænere, der kender dig som mere end blot en dygtig boldspiller. Derfor er vores fodboldtrænere ikke bare trænere. De underviser i andre fag, er kubelærere, har trivselssamtaler og går ikke lige hjem efter træningen. De ser, hvordan du trives socialt, og hvordan du udvikler dig uden for kridtstregerne. De lærer dig at kende som det hele menneske, du er, og dén viden bruger de på banen, så du får de allerbedste betingelser for at blive en bedre fodboldspiller.

Elever fortæller om fodbold på Lyngs

Kombiner det bedste fra to verdener

Du får både fodbold på eliteniveau samt efterskoleliv med fællesskab, skolegang, rejser og nye bekendtskaber. Du får en oplevelse for livet, der vil udvikle dig – både som person og som fodboldspiller.

"Det giver noget helt særligt at have trænere, der kender dig uden for fodboldbanen. Træningen er på højt niveau, og der er rigtig god variation i de øvelser, vi laver."
- Vibeke, Lyngs-elev

Fysioterapi og genoptræning

Vi tilbyder fysioterapi og genoptræning til alle vores elever. Vi har en fysioterapeut, der kommer på skolen hver uge, så eleverne ikke behøver forlade skolen i forbindelse med skader. Derudover har vi en uddannet fitnessinstruktør ansat, der i samarbejde med fysioterapeuten tilrettelægger genoptræningsforløb og sikrer din generelle fysiske udvikling.

Faciliteter

Vi har vores egen kunststofbane, Lyngs Arena, og det betyder, at vi kan træne året rundt og i al slags vejr. Banen er altid klar til brug for dig, der gerne vil træne ekstra, og der er altid nogle, der gerne vil være med. I vinterhalvåret går vi desuden meget op i indefodbold, og skolen har meget stolte traditioner på området. Derfor sætter vi af og til bander op i vores håndboldhal, så vi fortsat kan være blandt landets allerbedste indendørs.

Mulighed for selvtræning

Vil du mere end kun at spille fodbold?

På Lyngs Idrætsefterskole behøver du ikke at vælge. Vi har tilrettelagt vores skema, så du på fodboldlinjen har mulighed for at tilvælge både håndbold, spring og rytme flere gange hver uge. Tag kontakt til os og hør om dine muligheder.

Lyngs Idrætsefterskole med Håndbold for drengene

Afdelingsleder, idræt
Keld Østergaard
Med DBU's A-licens og mere end 20 års trænererfaring i bagagen har Keld ført Lyngs-holdene til store resultater gennem tiden. Keld er glødende Liverpool-fan, har integreret forkerte tyske gloser i sit sprog, og så er han særdeles vellidt og respekteret blandt eleverne.
Viceforstander
Morten Roland Juhl
I hele 15 år har Morten varetaget fodboldtræningen på Lyngs. Foruden den praktiske erfaring har Morten DBU's C-licens. Med stort engagement og skæv humor styrer han Lyngs' næstbedste hold på både drenge- og pigesiden.
Lærer
Morten Smit Søndergaard
Med stor dedikation står 'MC' for målmandstræningen på Lyngs og har 25 år som aktiv fodboldspiller i rygsækken. MC's fodboldhjerte banker for de blå-gule fra Vestegnen, og så er han kendt for en opsigtsvækkende, men meget smittende latter.