Året på Lyngs

Et år på Lyngs Idrætsefterskole er fyldt med mange oplevelser. Herunder kan du læse nogle af de ting vi laver i løbet af et år.

Se også kalenderen her

 

Rundkræs med eleverne

Opstarten
I august starter efterskoleåret, der er første dag på skolen, hvor man nervøs møder op på det, som skal være ens hjem det næste år. Du vil blive taget godt imod af skolens ansætte og snart blive kaste ud i en masse introaktiviteter hvor hele årgangen bliver rystet godt og grundigt sammen. Inden du har set dig om, er året i gang og i har jeres første timer og træning.

Drengrøvsweekend og Tøseweekend
I starten af året får hvert køn sin egen weekend, hvor man virkelig kan hygge igennem uden at tænke over, hvad pigerne eller drengene mon tænker om det. Det har budt på mange forskellige aktiviteter gennem årene, men du kan sagtens glæde dig til din weekend.

Høstfest
Mens bladene bliver gule og røde fejres høsten med et ægte halbal. Træk i din ternede skjorte, Tag dine overalls på og stik et strå i munden, nu skal der være farmer tema, med trillebør ræs, dæk kast og selvfølgelig country musik og god mad.

Efteråret
Det er det længste uafbrudt træk, så det er her vi falder på plads og virkelig får trænet igennem. Vi lærer hinanden at kende og falder ind i rytmen på Lyngs. Men vi ligger ikke på den lade side, og der sker rigeligt i efteråret.

Håndboldlinje på efterskole
Musik på Lyngs Idræstefterskole

Musical
Vi er ikke en musikskole, men det skal ikke forhindre os i årligt at kaste os ud i en musical. Hele skolen samarbejder om at skabe et brag af en forestilling for venner og familie. Du vil måske føle dig på dybt vand her, men det fantastiske ved et efterskoleår, er at kaste sig ud i nye ting, man ikke vidste man turde.

Playitas
Den første af årets to rejser går til sportsresortet Playitas. 

Læs mere

Eleverne holder sig i gang selvom de er ude og rejse
Fodboldlinje på efterskole

Vinter
Mens vejret bliver køligere i vejret stiger intensiteten på Lyngs Idrætsefterskole. I vinteren spilles der stadig mange kampe, mens vi arbejder os frem mod de forskellige finaler i fodbold og håndbold

Julehygge
I december holder vi kulden og regnen ude med hygge og samvær. Der pyntes op på skolen og i aulaen spreder et juletræ den rette stemning. Pigerne går lucia og det hele sluttes af med juleafslutning komplet med risengrød og juledans rundt på hele skolen.

Kreaweekend
En nyere tradition hvor man en weekend skifter fodboldstøvlen ud med saks og papir og hygger sig sammen med kreative opgaver. Er det nyt pynt til skolen eller noget man kan tage med hjem. Måske en dekoration til værelset?

Gymnastikuge
De store gymnastikopvisninger nærmer sig og i gymnastik ugen pudses formen af. Det er her alt falder på plads og opvisningen gøres helt færdig så I er klar til at rejse Jylland rundt og sammen vise hvad Lyngs kan.

Springgymnastik på Lyngs Idrætsefterskole
Skitur med Lyngs Idrætsefterskole

Skitur
I slutningen af vinteren tager hele skolen på skitur. På løjperne er der plads til både erfarne og nybegyndere. Mon aftenen slapper man af efter en lang dag i sneen med hygge og underholdning.

Læs mere

Forår
Endelig lysnerne det og det bliver lidt varmene på vejret og på lyngs spidser det til både for fodbold, håndbold og gymnastik.

Gymnastikturne
Over en eller to weekender drager hele skolen ud og viser årets opvisning frem for hele jylland. Mærk suset når I går ind på gulvet og en sal fuld af folk klapper af jer. Det store øjeblik er Efterskolernes Gymnastikstævne hvor Lyngs og mange andre efterskoler indtager Boxen i Herning og for flere tusinde mennesker laver årets opvisninger.

Gymnastikopvisninger 2016
På Lyngs Idrætsefterskole hjælper eleverne hinanden

Dansk ekskursion
Gennem året har der selvfølgelig været mange boglige timer, men hvert år drager hele skolen afsted på Dansk ekskursion. Den går som regel til Aarhus hvor eleverne besøger nogle af byens seværdigheder såsom Aros og Den Gamle By. Der er naturligvis også tid til en strøgtur.

Finaler og konkurrencer
I slutningen af foråret ligger DM finalerne i håndbold og fodbold, forhåbentlig har et eller flere hold fra Lyngs kvalificeret sig, og det er nu de store prøvelser står i ens sport. Rytme og Spring deltager også i forskellige konkurrencer mod andre skoler.

VM i håndbold på lørdag

Sommer
Det begynder at blive varmt, ægte dansk uforudsigelig sommer. Men det betyder også at året lakker mod længe. Knusene bliver lidt mere intense men venskaberne er også blevet rigtigt stærke.

 

Friluftsweekend
Lav mad over åben ild, sejl i kano, sov under åben himmel, hvis den danske sommer tillader det. Det er aldrig helt til at vide, hvad friluftsweekenden byder på, men sjovt og hyggeligt bliver det i hvert fald.

Lyngs Idrætsefterskole - Galla

Galla
Pigerne er smukke i gallakjoler og drengene elegante i deres smokings og jakkesæt. Galla er den store traditionsrige dag med lancier, god mad, dans til langt ud på natten og ikke mindst underviserne som tjenere.

Prøver
De er ikke at komme uden om, netop som vejret er godt skal man til prøve. Der er skriftlige eksamener og mundtlige prøver. Men bare rolig 123 andre elever bakker dig op og dine undervisere er klar med gode råd og vejledning.

Afslutning
Selvom man ville ønske året varede for evigt når det sin ende. Der bliver som regel smidt mange tåre og givet rigtigt mange knus, men alle går fra Lyngs fyldt med oplevelser og minder fra et unikt år i deres liv.