Boldspillere og gymnaster i uvante roller

På Lyngs Idrætsefterskole står der, vanen tro, musical på programmet i ugen op til skolernes efterårsferie. En spændende, men stor udfordring for de sportsvante elever.

Det sædvanlige skema på Lyngs Idrætsefterskole som består af både regnestykker, essays, skruebolde og strækøvelser er i denne uge skiftet ud med replikker, sang og kostumer. Et noget ukendt territorium for de sportsinteresserede unge, som er fordelt på forskellige poster lige fra skuespil over skabelsen af kulisser og rekvisitter til korsang.

Forstander på Lyngs Idrætsefterskole, Søren Toft, fremhæver musical-ugen som en lærerig og fællesskabsforstærkende uge for eleverne.

– Musical-ugen er altid hård, udfordrende og grænseoverskridende for mange, men det er også sådan en uge, der gør, at vi rykker endnu tættere sammen, og at fællesskabet bliver endnu stærkere. Det er en uge, der summer af en god blanding af energi, nysgerrighed, nervøsitet og spænding, forklarer Søren Toft.

Alle 134 Lyngs-elever deltager i projektet på den ene eller anden måde. Der skal bygges scene, males, findes tøj, øves både omkring musik, skuespil og sang, og så skal dansescenerne sidde i skabet.

Elevholdet 2018/19 fremviser musicalen ”Der var engang?”, som er en moderne fortælling om H.C. Andersen, der ønsker at give sin eventyrsamling et nyt pust. Via lidt magi kommer han ind i »eventyrland«, hvor han kan finde den inspiration, han manglede.

Hovedrolleindehaveren i stykket, Lasse Palsten fra Holstebro, slår til dagligt sine folder i håndboldhallen med harpiks på fingrene og en bold i hånden. I uge 41 er håndbolden lagt til side for en stund, og i stedet er al fokus på øvning af replikker og skuespil.

– Jeg har fået tildelt 100 replikker, så det er jo en stor udfordring i sig selv. Jeg har aldrig prøvet at spille skuespil før, så man skal lige vænne sig til at være på scenen. Særligt i starten var det lidt nervepirrende, men det hele skal nok gå, og nu glæder jeg mig bare til at fremvise musicalen, udtaler Lasse Palsten.

Torsdag aften er der generalprøve for bedsteforældre og andre interesserede, mens premieren, for elevernes forældre, er programsat til fredag aften klokken 19:00.