Elever vejleder elever på Lyngs Idrætsefterskole

Det er eleverne selv, der står for en stor uddannelsesmesse på Lyngs Idrætsefterskole, hvor eleverne hver især laver en stand for den uddannelse eller arbejdsplads, de har besøgt i deres brobygningsuge.

I efteråret skal alle 10’ende klasser lave OSO-opgave på baggrund af et brobygningsophold. Men på Lyngs Idrætsefterskole laves præsentationen lidt anderledes end normalt. Eleverne laver en stor uddannelsesmesse, som fylder begge haller på skolen med stande fra et væld af uddannelser og jobs.

På den måde kan eleverne også se, hvilke uddannelser og professioner deres kammerater har besøgt. Hele indsatsen er et led i skolens fokus på at hjælpe eleverne med, at blive afklarede omkring deres fremtidige uddannelse og karriere.

Men messen lærer også eleverne at tænke på præsentation og formidling, da de skal finde en god måde at vise netop deres valgte fagområde på. Det har givet meget forskellige resultater fra traditionelle plancher og powerpoints, over hjemmesider bygget til formålet, til en mindre jungle bygget op omkring den stand, hvor en gruppe elever præsenterer forsvarets uddannelser.

Om aftenen kommer elevernes forældre og søskende, som også kan besøge de mange stande og høre om de mange karrieremuligheder. Som et sidste skud inspiration besøger vejlederne fra en række ungdomsuddannelser også skolen, og fortæller eleverne om deres muligheder, når engang efterskoleåret er overstået.

Flere af grupperne har lavet hjemmesider, som deres produkt, se to af dem her:

Lyngs Sport

Dagens Sport

Se flere billeder fra dagen på vores Facebook side

Elever vejleder elever på Lyngs Idrætsefterskole