Ny værelsesfløj og udvidelse af spisesalen

Fra 125 til 132 elever og fra 5 til 6 klasser. Onsdag den 10. januar tog eleverne første spadestik til nyt, stort byggeriprojekt på Lyngs Idrætsefterskole.

Overgangen til 2018 er for os på Lyngs startskuddet til et nyt, stort byggeprojekt. Vi skal bygge en helt ny 2-etagers værelsesgang og spisesalen skal udvides, så der bliver plads til de ekstra elever. I alt bygger vi 18 nye elevværelser, mens der på nogle af de eksisterende kvadratmeter gøres plads til administration, forberedelsesrum til lærere og et vagtværelse. Vi udvider årgangen fra 125 til 132 elever og byggeriet står færdigt til august 2018 – lige inden det næste elevhold tjekker ind.

Det betyder, at vi fremover har seks klasser i stedet for fem, og at elevtallet i den enkelte klasse lander på gennemsnitligt 24 elever. At elevtallet kommer ned er noget, der har stor betydning for undervisningen, og på Lyngs er vi meget glade for, at der bliver bedre tid og plads til den enkelte elev.

Til august 2018 er der fem 10. klasser og én 9. klasse, men det er ambitionen, at skolen allerede fra august 2019 kan mønstre to 9. klasser og fire 10. klasser. Vi gør meget ud af, at klasserne arbejder sammen på tværs i de forskellige fag, og det får vi endnu bedre mulighed for med en ekstra 9. klasse. På den måde bruger vi lærergruppen kompetencer bedst muligt, og det styrker også sammenholdet blandt eleverne, at de kommer til at arbejde sammen på kryds og tværs.