Lyngs idrætsefterskole vinder DM i indendørs fodbold

Det var alt i alt en fantastisk dag for de dygtige piger fra Lyngs Idrætsefterskole. 1. Holdet vandt samtlige af deres kampe, hvor den hårdeste var i kvartfinalen mod Hjemly Efterskole fra Fyn. “Her vandt vi 5-2 i en kamp, hvor pigerne spillede godt og udviste stor vilje og fokus,” fortæller Keld Østergaard, pigernes stolte træner. Finalen var mod Gørlev Idrætsefterskole, som var mestrene i den sjællandske indendørs fodboldturnering. Har vandt pigerne fra Lyngs Idrætsefterskole 6-1.

2. Holdet slog BGI i semifinale. Men de måtte igennem en nervepirrende forlænget spilletid i finalen mod Hjemly Efterskole. “De var rigtige dygtige rent teknisk, men det var deres evne til at holde nerverne i ro og spille klogt i den forlængede spilletid, der gjorde, at de i sidste ende hev sejren hjem,” fortæller Keld Østergaard.

Hemmeligheden bag dobbelt sejren kan man måske finde i, at man på Lyngs Idrætsefterskole tage fodbolden seriøs både for drenge og piger. Både drenge og pigehold undervises på den samme professionelle kunstgræsbane, så de kan træerne året rundt, og trænes af de samme kompetente trænere. Heriblandt Keld Østergaard, som har UEFA A-licens og udover sit job som træner på lyngs Idrætsefterskole også er sportschef for pige/kvinde elite i Vildbjerg.

Generelt går det godt for pigeholdet på Lyngs Idrætsefterskole, fortæller Keld Østergaard: “vores målscorer i de 13 kampe, vi har spillet i spillet indtil nu, er på 76-7 og alle 13 kampe er vundet.” Da pigerne vendte sejrrige hjem, blev de fejret på behørig vis af deres kammerater på skolen.