Toptræner Henrik Pedersen trænede eleverne på Lyngs Idrætsefterskole

Eleverne fik sig noget af en oplevelse da Henrik Pedersen, blandt andet tidligere talentchef for Redbull Worldwide, besøgte skolen og gav eleverne et indblik i den måde, han arbejder med fodbold på.

“Kom så, kom så! løbe, løbe, hold tempoet oppe!” Træningsstilen er helt anderledes end, hvad eleverne er vant, til fordi Henrik Pedersen træner ud fra en helt særlig sprintfokuseret spillestil. Det handler om at holde et højt tempo, hele tiden være i bevægelse og lægge sig foran modstanderen, også selvom de har bolden.

Det er en øjenåbner for eleverne på Lyngs Idrætsefterskole, som ivrigt kaster sig ud i den nye spillestil og suger til sig af viden. Det er en unik chance for dem, at prøve en hel anden tilgang til fodbolden.

Henrik Pedersen er tidligere træner i Red Bull Salzburgs ungdomsafdeling, talentchef for Redbull i Ghana, Global chef for hele Redbull Worldwides talentudvikling, træner for HB Køge i 1. division mm. samt nuværende træner i Vendsyssel og kommende assistent for Union Berlin i 2. Bundesliga.

Når han ser på talenter, ser han ikke kun på deres fodbold evner, men det hele menneske. “Vi fokuserer alt for ofte på folks fremstilling. Som leder lærte jeg at se potentialet inden bagved. Giv hinanden en chance ved at kigge på hinandens potentiale og ikke bare fremstillingen,” som han fortalte eleverne.

Det er en fast tradition at Lyngs Idrætsefterskole inviterer skarpe toptrænere til skolen, for at give eleverne et indblik i, hvordan man også kan gå til deres sport og livet for den sags skyld.

Toptræninger Henrik Pedersen